Beless.lt | Nepriekaištingo įvaizdžio ir tvarios mados duetas

Nepriekaištingo įvaizdžio ir tvarios mados duetas

2022-04-18

Gucci’s Men’s Cruise Collection 2018 Lookbook Has Arrived

Pirmieji saulės spinduliai ir šylantis oras įkvepia pokyčiams. Ryškiaspalvis manikiūras, nauja šukuosena – neatsiejami, ilgai laukto pavasario, akcentai. Ne išimtis ir drabužiai. Pūkines striukes ir šiltus megztukus su malonumu paslepiame spintos gilumoje. Jų vietą pakeičia spalvingos suknelės, marškinėliai, mylimi šortukai. Pripažinkime, kad labai dažnai nutinka taip, jog praėjusį sezoną džiuginusi suknelė, šiais metais nebeatrodo tokia patraukli, o visas, praėjusios vasaros atostogas puošę marškinėliai, šią vasarą nebekelia susižavėjimo. Tokiu atveju skubame į parduotuves ir ieškome naujų, stiliaus perliukų. Tačiau ar susimąstome, kad vaikydamiesi naujausių mados tendencijų ir įsigydami kiekvienai progai vis naują drabužį nukenčiame finansiškai, perpildome savo spintą ir blogiausia, teršiame aplinką? Kiekvienais metais, milžiniškas drabužių kiekis visame pasaulyje išmetamas į sąvartynus. Dėl trečiosiose šalyse gaminamų, nesuskaičiuojamų kiekių, greitosios mados drabužių, kasdien į orą išmetamas, nesuvokiamas kiekis teršalų. Dėl šių priežasčių, atsakingų žmonių akys, visame pasaulyje vis dažniau krypsta į dėvėtų drabužių parduotuves. Kokie privalumai slepiasi dėvėtų drabužių parduotuvėse, apie kuriuos net nesusimąsto šių parduotuvių skeptikai?

 

Dėvėti drabužiai – kokybiški drabužiai

Visuomenėje vis dar vyrauja mitas, jog dėvėtų drabužių pagalba tikrai negalima susikurti reprezentatyvaus, stilingo įvaizdžio. Toks požiūris – klaidingas. Dėvėtų drabužių parduotuvėse galite įsigyti net geresnės kokybės drabužių, nei įprastuose, prekybos centruose. Dėvėtų drabužių parduotuvės suteikia galimybę įsigyti gerai žinomų prekinių ženklų drabužius už itin patrauklią kainą. Populiariausi prekiniai ženklai pasižymi gera kokybe, tad įsigijus tokį drabužį atrodysite gerokai solidžiau, nei įsigiję naują, pigaus prekinio ženklo rūbą. Pigesnių prekinių ženklų gamintojai, norėdami išlikti rinkoje ir pasiūlyti patrauklią kainą, naudoja nekokybiškas medžiagas. Tad tikrai tikėtina, jog parduotuvėje įsigyta nebrangi suknelė jau po kelių skalbimų išsitampys, o ryškiaspalviai marškinėliai – išbluks. Į dėvėtų drabužių parduotuves patenka jau patikrinti laiko drabužiai, tad tinkamai juos prižiūrint, nemalonių išblukimo ar išsitampymo staigmenų – tikrai išvengsite. Taip pat tokios parduotuvės gali pasigirti išskirtinių, Lietuvoje neparduodamų, prekinių ženklų asortimentu. Visiems puikiai pažįstamas, nemalonus jausmas, kuomet įsigyjate naujausios kolekcijos švarkelį ar striukę, jaučiatės nepriekaištingai ir originaliai, o išėjus pasivaikščioti suprantate, jog tokiu, ypatingu švarkeliu džiaugiatės ne tik jūs, bet ir jūsų kolegė ar kaimynė. Dėvėtų drabužių parduotuvės tikrai padės išvengti tokių nemalonių staigmenų ir pasirūpins jūsų unikalumu.

 

Dėvėti drabužiai internetu – misija įmanoma

Praūžęs karantinas ir nuolatinė laiko stoka, gerokai pakoregavo mūsų apsipirkimo įpročius. Maisto prekių parduotuvės, vaistinės, populiariausios drabužių parduotuvės – suteikia galimybę apsipirkti internetu, neišėjus iš namų. Dėvėtų drabužių parduotuvės – ne išimtis. Nemaža dalis žmonių galbūt norėtų, tačiau nedrįsta užeiti į dėvėtų drabužių parduotuvę. Taigi apsipirkimas internetu yra puiki išeitis. Kaip ir įprastoje, taip ir dėvėtų drabužių internetinėje parduotuvėje tikrai galėsite patogiai apsipirkti. Šiuolaikiškos, dėvėtų drabužių parduotuvės leis pasirinkti dydį, spalvą, drabužio tipą. Aiškiai matysite nuotraukas ir tikslias drabužių kainas. Dėvėtų drabužių internetinės parduotuvės turi didelį pranašumą, prieš įprastas parduotuves. Visą savo asortimentą šios parduotuvės turi sandėlyje, tad prireikus išsamesnės konsultacijos, parduotuvių darbuotojai galės greitai ir efektyviai suteikti informaciją, apie konkrečiai jus dominančią prekę. Taip pat šios parduotuvės gali pasigirti itin greitu pristatymo terminu. Tad netikėtai susiplanavus atostogas ar norint skubiai pasipuošti šventei – šios parduotuvės tikrai nenuvils ir pristatys prekes žaibišku greičiu. Visos, internetu įsigytos dėvėtos prekės yra dailiai supakuotos ir švarios, tad gavus drabužį tikrai neprireiks iškart jo skalbti. Priešingai, gavę siuntą greičiausiai pamiršite, jog pirkote dėvėtą prekę, nes ji atrodys, kaip nauja. Grąžinimo sąlygomis dėvėtų rūbų parduotuvės taip pat nenusileidžia įprastoms internetinėms parduotuvėms. Jeigu jums rūbai netiko ar nepatiko, dėvėtų drabužių parduotuvės priims juos atgal ir ieškos šioms prekėms, naujų savininkų.

 

Dėvėtų drabužių mada  - draugiška aplinkai mada

Tvaraus vartojimo idėja nepastebimai mus lydi kasdien. Vieni šią idėją palaiko ir sąžiningai stengiasi pakeisti savo vartojimo įpročius, kiti – užsimerkia, gyvena šia diena ir laikosi nuostatos, jog vienas vienkartinis puodelis ar plastikinis maišelis tikrai nesukelia žalos. Didžiausios pasaulio įmonės kasdien kuria tvarias prekes ir sudaro papildomas galimybes, skatinančias žmones prisidėti prie tvaraus vartojimo. Daugkartiniai puodeliai, maišeliai, šiaudeliai, elektromobiliai – tai tik maža dalis, tvarios pasiūlos pavyzdžių. Ne išimtis ir mada. Dėvėtų drabužių parduotuvės – jau seniai nėra verslas, siūlantis prekes nepasiturintiems, žemesnės klasės atstovams. Žymiausi pasaulio dizaineriai norėdami prisidėti prie tvarumo idėjos, įsigyja drabužius dėvėtų drabužių parduotuvėse, juos patobulina ir prikelia antram gyvenimui. Dėvėti drabužiai vertinami visame pasaulyje. Jie pasakoja savo istoriją, kuria unikalumą ir skatina kūrybiškumą. Kadangi dėvėtų drabužių parduotuvėse parduodamos prekės nėra brangios, jos skatina eksperimentuoti. Įsigyję dailų švarkelį, galėsite jį pagražinti originaliomis sagomis. Nusipirkę baltus marškinius, galėsite perdažyti juos tekstiliniais dažais. Tokiu būdu ne tik tausosite gamtą, bet ir susikursite unikalų, niekur nematytą drabužį, atspindintį jūsų asmenybę. Šiais laikais, net ir garsiausių prekinių ženklų atstovai, dažnai kuria atskiras drabužių kolekcijas iš perdirbtų medžiagų, tad įsigyję prekes dėvėtų drabužių parduotuvėje ne tik užsidirbsite papildomų karmos taškų, bet ir žengsite didelį žingsnį šiais laikais itin madingo, ekologiško gyvenimo būdo link.

Jau nuo senų laikų žmonės savo įvaizdžiui skiria ypatingą dėmesį. Ne veltui sakoma, jog pagal drabužį sutinka, o pagal protą palydi. Dailūs drabužiai suteikia pasitikėjimo savimi, o tai padeda tiek asmeniniame, socialiniame, tiek profesiniame gyvenime. Dar sąlyginai visai neseniai, nauja suknelė ar marškiniai  buvo prabangos dalykas.  Šiais laikais, drabužių pasiūla yra milžiniška. Tai įtakojo milžinišką vartojimą. Pasirodyti keliose šventėse su ta pačia suknele – grubus, etiketo taisyklių pažeidimas. O juk niekas nenori tapti pajuokos objektu, tad kaskart puošiasi kitaip. Tačiau nereikėtų aklai pasikliauti nusistovėjusiais visuomenės standartais. Protingiau būtų paieškoti alternatyvių sprendimų, kurie padės gerokai sutaupyti, tausoti gamtą ir pasiekti netikėtai gerų rezultatų. Šiuolaikinės priemonės ir žiupsnelis fantazijos padės antram gyvenimui prikelti spintos gilumoje pasislėpusį, kelis metus dienos šviesos nemačiusį drabužį. Jeigu negalite pasigirti kūrybiškomis idėjomis, apsilankykite dėvėtų drabužių parduotuvėse. Ten tikrai rasite drabužį, kurį pagražinus keliais akcentais, šventėje suspindėsite nepriekaištingu įvaizdžiu ir galėsite džiaugtis ramia sąžine. Plaukti pasroviui ir elgtis taip, kaip elgiasi visi – lengviausias sprendimas. Įsigijus prekes dėvėtų drabužių parduotuvėse dažniausiai tyliai džiaugiamės, kai kažkas pagiria mūsų įvaizdį, bet jokiu būdu neprisipažįstame, kur tą prekę įsigijome. Taip elgtis nevertėtų. Juk jūs sutaupote pinigų, remiate tvarumo idėją ir atrodote nepriekaištingai, kodėl nepasidalinti šiuo sėkmingu pavyzdžiu? Akį traukiančios, naujos drabužių kolekcijos parduotuvių vitrinose greitai išeina iš mados, o jas pakeičia – kiti, šiuolaikinės mados drabužiai. Tvari mada yra atspari laiko tėkmei. Tad prieš perkant naują drabužį parduotuvėje, pagalvokime, ar mums tikrai jo reikia? Ar naujos kolekcijos suknelė, svarbiau už aplinkos tvarumą? O galbūt geriau apsilankyti dėvėtų drabužių parduotuvėje ir rasti kompromisą, tarp naujo įvaizdžio ir tvarios aplinkos?

Krepšelis