Beless.lt | Patarimai kaip būti stilingai

Patarimai kaip būti stilingai

2022-06-21

Gucci’s Men’s Cruise Collection 2018 Lookbook Has Arrived

Garsus dizaineris Yves Saint Laurent yra pasakęs: „Mada ateina ir praeina, o stilius yra amžinas“. Turbūt kiekvienai iš mūsų yra tekę sutikti tokių moterų, kurios vienu metu sužadina ir susižavėjimą, ir lengvą pavydą. „Ką gi ji turi tokio, ko neturiu aš?“ – dažnai sau užduodame klausimą. Atsakymas – stilių. Stilius tai ne tik gebėjimas gražiai apsirengti, bet ir žinoti kas mums tinka, gebėjimas formuoti savo įvaizdį. Dalinamės patarimais, kurie padės tau tapti stilingesne!

 

Nešiokite savo dydžio drabužius. Viena dažniausių klaidų, kurias daro moterys yra netinkamo dydžio drabužių pirkimas, nešiojimas ir jų kaupimas. Nesvarbu ar esate liekna, normalaus ar apkūnaus sudėjimo, dėvėkite savo dydžio drabužius. Liaukitės slėpti savo „problemines“ kūno vietas ir išryškinkite tai ką turite gražiausio. Jeigu turite liekną liemenį, neslėpkite jo po beformėmis suknelėmis ar marškiniais. Apvalesnės moterys dažnai turi grakščias kojas – atidenkite jasPer mažų ar savo „progos laukiančių“ drabužių kaupimas tik blogina jūsų psichologinę būseną ir taip skatina orientuotis į savo trūkumus. Verčiau paaukokite arba parduokite jums netinkamus rūbus ir atnaujinkite savo spintą, kurioje kiekvienas drabužis kels tik teigiamas emocijas.

Išsiaiškinkite savo figūros tipą. Nustebsite kaip gali pasikeisti jūsų kūno siluetas, jeigu pradėsite rengtis drabužiais, kurie yra tinkami jūsų figūros tipui. Smėlio laikrodžio figūros savininkei svarbu pabrėžti savo siluetą ir liekną liemenį, tad laisvai krentančios suknelės jums netiks. O jeigu visgi nuspręsite tokią nešioti, nepamirškite užsidėti dirželį – taip subalansuosite savo figūrą. Kriaušės figūros atstovėms reikia stengtis nukreipti dėmesį nuo plačių klubų ir paryškinti savo pečius – tam puikiai tinka įvairūs marškiniai su pūstomis rankovėmis ar švarkai su pakietintais pečiais. Trikampio figūros savininkės, priešingai, turėtų vizualiai suteikti apimties savo apatinei daliai. Tam puikiai tinka A formos sijonai, suknelės. Obuolio formos moterims kuo puikiausiai tiks laisvai krentančios mini ar midi ilgio suknelės, sijonai, kurie pabrėš laibas kojas. Internete gausu informacijos, padedančios nusistatyti savo figūros tipą, taip pat netrūksta ir stiliaus patarimų, kurie padės pasirinkti tinkamus rūbus. Drąsiai jais naudokitės ir eksperimentuokite, kol galiausiai suprasite kas jums tinka!

Nuneškite savo drabužius pas siuvėją. Turbūt daugelis moterų yra susidūrusios su  problema, kai netrukus po įsigijimo naujas rūbas ima erzinti. Jeigu nuolat blaško per didelė iškirptė, storiausioje kojų dalyje pasibaigiantis sijonas ar žeme besivelkančios kelnės, nesikankinkite ir nuneškite drabužius siuvėjai. Natūralu, kad parduotuvėje rasti drabužiai nebūtinai idealiai jums tiks – juk jie siuvami pagal standartines modelių apimtis. Puikiai tinkantys ir gulantys rūbai ne tik siluetui, bet ir asmenybei suteikia rimtumo, elegancijos. Tad atidžiai peržiūrėkite savo rūbus ir neatitinkančius keliamų standartų, nuneškite pataisyti siuvėjai. Pamatysite, šita investicija tikrai pasiteisins ir nudžiugins jūsų piniginę, nes sutaupysite pinigų, kuriuos būtumėte išleidusi naujiems rūbams!

Prižiūrėkite savo drabužius. Netgi jeigu turėsite pačius brangiausius ir madingiausius rūbus, jie tikrai jūsų nepuoš, jeigu bus netvarkingi. Tad pasirūpinkite, jog jūsų drabužiai nebūtų skylėti, su iširusiomis siūlėmis ar susiglamžę. Reguliariai neškite drabužius į valyklą, išlyginkite juos, sukabinkite taip, kad jie kuo mažiau glamžytųsi. Jeigu skirsite truputį dėmesio savo drabužių priežiūrai, jūsų apranga savaime taps stilingesnė.

Dėvėkite aksesuarus. Netgi jeigu ir esate kasdienio stiliaus gerbėja, tai nereiškia, kad turite atsisakyti aksesuarų. Šilkinė skarelė, skrybėlė, subtilus dirželis, plaukų lankelis – tai paprasti, klasikiniai aksesuarai, kurie pagyvins net ir pilkiausią derinį. Svarstote kokie aksesuarai jums tiktų? Jeigu esate sportinio stiliaus gerbėja, neprašausite pasirinkusi stilingą kepuraitę su snapeliu ar kokybišką kuprinę. Mėgstančioms eleganciją labiausiai tiks tvirtų formų kokybiška rankinė, klasikiniai bateliai, subtilūs kaklo papuošalai, žiedai. Renkantis aksesuarus svarbiausia nebijoti eksperimentuoti – tokiu būdu ne tik geriau save pažinsite, bet ir sukursite unikalų savo stilių.

Planuokite savo pirkinius. Kas sezoną peržiūrėkite savo spintą ir įvertinkite kokiais drabužiais ar aksesuarais norėtumėte pasipildyti savo garderobą. Geriausia visuomet turėti savo norų sąrašą ir sekti mėgstamų prekės ženklų nuolaidas. Žinodamos ko jums tiksliai reikia ne tik sutaupysite laiko ir pinigų, bet ir neprisipirksite nereikalingų ir niekur nepriderinamų rūbų.

Susikurkite spintos kapsulę. Pastaruoju metu tai itin populiari tema ir paslauga tarp stilistų. Spintos kapsulė – tai panašių spalvų ir tarpusavyje lengvai derinamų drabužių rinkinys. Jos esmė – susikurti tokią spintą, kurioje visi drabužiai yra panašaus stiliaus ir lengvai derinami. Spintos kapsulės esmė išsirinkti kelias pagrindines jums tinkančias spalvas bei kokybiškus drabužius. Svarbiausia nuspręsti kokius derinius norite kurti (kasdienis, šventinis, darbo) ir pagal juos formuoti savo „uniformą“. Spintos kapsulė yra puikus sprendimas norinčios sutaupyti savo pinigų ir laiko, taip pat toms, kurios „niekada neturi ką apsirengti“.

Žinokite savo spalvinį tipą. Ar jums kada nors kilo klausimas kodėl viena moteris neįdėdama ypatingų pastangų traukia akį, o kita, nors ir akivaizdžiai skirianti daug dėmesio išvaizdai ne tokia patraukli? Atsakymas gali būti gebėjime rengtis ir dažytis pagal savo spalvinį tipą. Dažniausiai spalviniai tipai yra skirstomi pagal metų laikus – žiemą, pavasarį, vasarą ir rudenį. Pavyzdžiui, žiemos ir vasaros tipas laikomi šaltais, o rudens ir pavasario šiltais. Šis skirstymas galioja tiek makiažui, tiek drabužiams. Tam tikros spalvos turi galią išryškinti mūsų gražiausius bruožus, tad tikrai verta skirti šiek tiek laiko ir pastudijuoti savo spalvinį tipą. Pačios nustebsite pamačiusios savo pokyčius!

Rinkitės pastelines spalvas. Jeigu nuolat vargstate bandydamos suderinti ryškių spalvų drabužius ir nesate patenkinta galutiniu variantu, išbandykite pastelines spalvas. Jos neutralios ir tinka daugeliui moterų. Tokių spalvų drabužius daug lengviau derinti, pastelinės spalvos taip pat padeda lengviau sukurti prabangesnį įvaizdį.

Venkite stambių raštų. Raštai ir įvairios tekstūros yra puiku, tačiau jeigu abejojate dėl savo stilizavimo kompetencijų, stenkitės vengti tokių drabužių. Daugelis stilistų primygtinai siūlo vengti stambių raštų, nes dažniausiai jie išdarko siluetą, taip pat keliais metais jus pasendina, o mes juk to nenorime ar ne? Jeigu vis tik esate įvairių raštų gerbėja, verčiau rinkitės juos smulkesnius – tai daug saugesnis variantas siekiant atrodyti stilingai.

Miksuokite brangius ir pigius drabužius. Tai viena dažniausių stilingų moterų paslaptis. Jos sau leidžia įsigyti brangius batus, rankinę ar paltą, tačiau daugeliui drabužių nėra linkusios išlaidauti. Dažniausiai patariama investuoti į aksesuarus, kurie tarnaus ne vienerius metus, o kasdieniams drabužiams išleisti mažesnę dalį biudžeto. Kuo šis miksavimas toks ypatingas? Jeigu rengtumėtės vien brangiais ir vardiniais drabužiais, atsirastų rizika peržengti skonio ribą. Įprastai dizainerių drabužiai yra gana pretenzingi, tad nuo galvos iki kojų apsivilkus vieno ar kelių skirtingų dizainerių drabužius ant savęs galima sukurti didelį chaosą. Tuo tarpu pasirinkus itin paprastą bazinę aprangą ir išskirtinį brangų aksesuarą mes ne tik atrodysime stilingai, bet ir pabrėžiame konkretaus daikto ar drabužio, kuriuo didžiuojamės vertę.

Krepšelis