Beless.lt | Tvarios klasikinės ir nesenstančios vasaros mados tendencijos

Tvarios klasikinės ir nesenstančios vasaros mados tendencijos

2022-06-27

Gucci’s Men’s Cruise Collection 2018 Lookbook Has Arrived

Šiuolaikiniame mados pasaulyje kiekvieną naują sezoną atsiranda naujų tendencijų, kurias norisi išbandyti. Vasara, tai laikotarpis, kai labai lengvai pasiduodama naujausioms mados tendencijoms, madingų drabužių modelių pirkimui ir eksperimentavimui kuriant naujus įvaizdžius. Tokiu metu neretai pamirštama, kad noras puoštis įvairiais naujausių kolekcijų drabužiais prasilenkia su tvarumo idėja ir ne vienas naujai įsigytas drabužis, kuris galbūt bus madingas tik kelis mėnesius, neilgai trukus ilgam nukeliaus į drabužių spintos lentynas. Todėl kartais naudinga grįžti prie pagrindų ir atsigręžti į klasikines mados tendencijas, kurios niekuomet nesensta ir nenuvilia.

Ir nors iš pirmo žvilgsnio žodžiai „klasika“ ir „tendencija“ šiuolaikinės mados kontekste skamba kaip prieštaraujantys vienas kitam, tačiau iš tiesų klasikinis stilius visuomet yra madingas. Pastarieji keleri metai labai akivaizdžiai parodė, kad nebegalima vartoti drabužių tokiais dideliais kiekiais ir tokiu dideliu tempu, kaip tai buvo daroma dar visai neseniai. Madą mes turėtume rinktis ne pagal trumpalaikes tendencijas, o pagal nesenstantį stilių, kuris išlieka aktualus ne vieną sezoną. Todėl vasarą drąsesnes tendencijas rekomenduojama iškeisti į klasikinį ir nesenstantį įvaizdį, paremtą patikimomis aprangos formulėmis ir stiliais, kuriuos greičiausiai nesunkiai suformuotumėte vos užmetusios akį į savo spintą.

Vis dėlto, jeigu jūsų drabužių spintoje pristigo klasikines vasaros mados tendencijas atitinkančių stiliaus detalių ir, ketindamos apsipirkti, orientuositės ne į banalias trumpalaikes tendencijas, bet į laikui nepavaldžius drabužių modelius – priimsite tvarius sprendimus ir tiesiogiai prisidėsite prie mus supančios aplinkos išsaugojimo. Formuodamos savo stilių iš aukštos kokybės ir klasikinio dizaino drabužių, kurie atlaiko ne tik kintančias mados tendencijas, bet ir reguliaraus dėvėjimo išbandymą, mažinsite vartojimą ir padėsite lengviau eliminuoti greitąją madą. Taigi, norime pateikti jums kelis praktiškus patarimus, kaip nesunkiai susikurti laikui nepavaldų vasarišką įvaizdį.

 

Natūralių spalvų pasirinkimas

Siekiate įvaizdžio, kuris atitiktų vasaros mados tendencijas, tačiau nenorite savo drabužių spintos ir vėl papildyti tik „trumpalaikiais“ drabužiais? Tuomet tikrai nesuklysite pasirinkusios neutralių spalvų drabužius. Nors spalvos taip pat yra tendencijų klausimas, žemės tonai, smėlio spalvos ar kreminė balta puikiai tinka ne tik vasaros, bet ir kitiems sezonams, suteikdamos bet kokiam įvaizdžiui daugiau rafinuotumo. Svarbiu veiksniu tampa ir tvarumas, kadangi natūralių atspalvių drabužiai, jei jie nėra dažyti, yra daug ekologiškesnis pasirinkimas, nes gamybos procese nenaudojamas cheminis dažymas. Galiausiai, natūralių spalvų drabužius derinti yra labai paprasta – tiek renkantis vienspalvius drabužius, tiek ir derinant kontrastingus atspalvius.

Minimalizmas

Norite tvaraus vasariško įvaizdžio? Tuomet rinkitės minimalistinius stiliaus sprendimus, kurie yra visiškai nepavaldūs laikui. Minimalizmas ne tik reiškia „mažiau yra daugiau“. Jis taip pat atsispindi pačiuose drabužių dizainuose, kurių pagalba formuojamas minimalistinis siluetas. Pavyzdžiui, šiltesnėmis vasaros dienomis galite derinti žemės spalvų siaurėjančius džinsus arba tiesaus kirpimo kelnes su įliemenuotais baltais marškinėliais, o debesuotą dieną galite užsimesti ir lengvą linijinį paltą. Įvaizdžiui pagyvinti puikiai tiks balti sportiniai bateliai arba išskirtinio modelio švarkelis.

Svarbiausių drabužių pasirinkimas

Klasikinio ir tvaraus vasaros įvaizdžio pagrindas visuomet yra bazinės stiliaus detalės, t.y. svarbiausi drabužiai, kurie gelbsti kiekvienoje situacijoje. Baziniai drabužiai yra kiekvienos aprangos pagrindas, o tai reiškia, kad kiekvieną naują vasaros (ir ne tik) sezoną juos galima pagyvinti pasirinkus naujus aksesuarus, taip išvengiant būtinybės investuoti į naujų drabužių įsigijimą.

Megztinis

Vienas iš universalių ir bazinių drabužių pavyzdžių galėtų būti megztinis. Vėsesnę vasaros dieną jį galime dėvėti derinant prie sijono ir aukštakulnių ar netgi sportbačių, šaltą ir darganotą vėlyvą vasaros vakarą galima užsimesti ant marškinėlių, o šaltuoju metų laiku jis puikiai tiks po storesniu paltu ar striuke. Toks drabužis bus universalus ir padės išvengti reguliaraus naujų drabužių pirkimo, todėl prisidėsite prie aplinkos išsaugojimo.

Marškiniai ir džinsai

Niekada nesuklysite pasirinkusios paprastus bet kurios jums patinkančios spalvos marškinius, derinamus prie džinsų. Tai nesenstanti klasika ir optimalus formuojamo įvaizdžio pagrindas, kurį galima koreguoti pasitelkiant įvairius aksesuarus. Pavyzdžiui, jei nusprendėte pasirinkti laisvesnius ar per didelius marškinius, prie jų galite derinti tiesaus kirpimo arba siaurus džinsus, kartu su sportiniais ar plokščiapadžiais bateliais.

Megzta vidutinio ilgio suknelė ir sportbačiai

Suknelės – labai rekomenduojamas pasirinkimas vasarai, tačiau lietuviška vasara ne visada pasiūlo mums tinkamus orus. Jei nenorite vidutinio ilgio suknelės dėvėti po tokiais drabužiais kaip švarkelis ar megztinis, galite pasirinkti megztą suknelę, kuri suteiks daugiau šilumos ir kartu atrodys vasariškai, nes nepridengsite jos papildomais drabužiais. Tokią suknelę vasarai galite drąsiai derinti ir su sportbačiais, kurie visuomet yra madingas ir labai praktiškas pasirinkimas.

Sijonas ir marškinėliai

Tai, kas yra universalu ir patogu, kartu yra ir nesenstantis pasirinkimas. Pavyzdžiui, sijonas ir marškiniai nepriekaištingai tiktų formuojant vasaros įvaizdį. Nepaisant to, ar jūs pasirinktumėte vidutinio ilgio sijoną ir derinsite jį su per dideliais marškiniais, ar odinį mini sijoną ir raštuotus ryškiaspalvius marškinėlius, būsite tinkamai pasiruošusios vasaros dienai ir nenuspėjamiems orams.

Gėlėta suknelė ir sandalai

Net jei iš pirmo žvilgsnio toks pasirinkimas jums pasirodys pernelyg banalus vasarai, iš tikrųjų tai neatsiejama nuo vasaros mados tendencijų. Gėlėtą suknelę galite drąsiai derinti su sportbačiais ir bateliais, tačiau jei norite visiškai laikui nepavaldaus derinio, pasirinkite sandalus. Tai labai paprastas, patogus ir universalus derinys, kuris tinka pačioms įvairiausioms progoms.

Lengva suknelė ir megztinis

Lengva suknelė ir megztinis yra nesenstantis vasariškas derinys – subtilus ir kartu stilingas bei patogus. Iš pažiūros jis atrodo labai elementarus, tačiau kartu yra ir labai madingas, o priderinus tinkamus aksesuarus bus idealus pasirinkimas bene bet kuriai progai. Jei vasara retai lepina gerais orais, po megztiniu galima dėvėti ir daugiau sluoksnių (ypač, jei megztinis yra laisvesnis), kurie suteiks papildomos šilumos ir nesugadins įvaizdžio. Be to, jei norite pabrėžti liemenį, megztinį galite sujuosti diržu. Lengvos suknelės ir megztinio derinį nepriekaištingai papildys sportbačiai arba bateliai, o jei keliaujate į svarbų renginį, galite priderinti ir aukštakulnius sandalus su dirželiais.

Kasdieniai patogūs drabužiai ir švarkelis

Nemanykite, kad jei atrodysite madingai, turėsite aukoti patogumą! Formuodamos nesenstantį vasarišką įvaizdį ir nenorėdamos savo spintos papildyti gausybe naujų drabužių, kasdienius jums patogius drabužius galite derinti su per dideliu lengvu švarkeliu. Tokiu atveju prie neutralių šviesių spalvų laisvalaikio drabužių tiktų tamsesnis švarkelis. Pastarojo pagalba savo įvaizdį iš kasdieniško paversite stilingu ir elegantišku. O svarbiausia tai, kad tam neprireiks daug laiko ir pastangų.

 

Taigi, vasaros įvaizdžio formavimas gali būti visai nesudėtingas procesas, nereikalaujantis didelių investicijų. Jei pirmiausia atsižvelgsite į tvarumą ir ilgaamžiškumą, pasirinkdamos klasikinius ir laikui nepavaldžius drabužius, nereikės sukti galvos ką apsirengti kiekvieną rytą, galėsite sutaupyti ir žinosite, kad prisidedate prie mus supančios aplinkos išsaugojimo.

Krepšelis